Inspiratiesessie Keuzekompas

Keuzekompas opleiding

Bestelling toolbox

logo kompas

Keuzekompas® Inspiratiesessie UITNODIGING

Waarom een Keuzekompas®?

Onze wereld verschuift, van een lineaire naar een geconnecteerde wereld. Informatie is overal. Voorspelbaarheid is passé. 60% van de beroepen die we nu kennen, zullen binnen 20 jaar niet langer bestaan. 100 000 leerlingen volgen momenteel een studierichting die op de arbeidsmarkt niet langer relevant is. Omwentelingen in de wereld gebeuren met de snelheid van het licht. Digitaal is het nieuwe normaal. Leren gebeurt in de cloud. Hiërarchie wordt vervangen door zelfsturing.

Hoe groeien en ontwikkelen we in dit nieuwe wereldbeeld ? Hoe maken we keuzes in deze complexe realiteit ? Door méér te doen van waar we goed in zijn en plezier aan beleven, en door onze uniciteit te verbinden met die van anderen. Door ons netwerk uit te breiden en te versterken. Door te werken vanuit vertrouwen en innerlijk weten …

En wat is jouw kompas bij je reis door deze geconnecteerde wereld ? Wat wil je écht gaan doen ? Met wie ? Waarom ? Welk pad maak je voor jezelf ? Welke keuzes maak je ?

Hiervoor heb je een sterk innerlijk kompas nodig. Daarom ontwikkelden we het Keuzekompas®, jouw gids is bij het maken van dagelijkse keuzes. Het is bij wijze van spreken jouw hoogstpersoonlijke “handleiding”.

Het is een overzicht van:

 • Jouw waarden;
 • Jouw energiebronnen;
 • Jouw dromen of doelen;
 • De dingen waar je meer wil mee doen of net niet;
 • De omgevingen die voor jou kloppen of net niet
   

Jongeren gebruiken het kompas om leerkeuzes te maken; volwassenen zetten het in bij job- of loopbaankeuzes. Maar ook persoonlijke keuzes rond bv relatievorming of levensinvulling krijgen richting dankzij een helder Keuzekompas®. Het versterkt ook jouw veerkracht; het helpt je rechtop te staan wanneer het leven jou een slag uitdeelt.

Laat dit kompas nu net iets zijn dat we niet echt sterk hebben ontwikkeld in onze wereld. Op school ontwikkelen onze kinderen vaak hun innerlijk kompas niet, maar worden ze eerder gewezen op waar ze niet goed in zijn en waar ze moeten aan werken. We focussen veelal vooral op tekorten.

Media vertellen ons wat we moeten denken, kopen, vrezen.
Bedrijven hebben de organisatiedoelen, functiebeschrijvingen en bedrijfsstrategieën netjes uitgedacht voor de organisatie, teams en medewerkers.

Maar wat wil jij zelf graag in de wereld zetten? Welke kwaliteiten wil jij verder ontwikkelen en actief inzetten in het bedrijfsleven? Of welke studiekeuze past bij jouw innerlijk verlangen? Welke ambities heb je in het leven? Hoe wil jij graag je eigen toekomst inkleuren?

Stel dat je die vrijheid van keuze hebt, voor wat komt er dan meteen meer ruimte?
Staan we daar genoeg bij stil?

Inspiratiesessie over het Keuzekompas®

Het Keuzekompas®. is een zeer geschikt instrument om:

 • Het zelfsturend vermogen van mensen in organisaties te verhogen
 • Jongeren te helpen bij het maken van authentieke studie- en levenskeuzes
 • De veerkracht van mensen te versterken
 • Je bij te staan bij belangrijke levensvragen
 • Andere keuzes te maken rond leren en ontwikkelen
 • “Moetivatie” te vervangen door motivatie
 • Teams te bouwen rond werkplezier en flow

Wij organiseren regelmatig inspiratiesessies voor alle geïnteresseerden die meer willen leren over de (methodologische) grondslagen van het Keuzekompas® en die de toepasbaarheid ervan in hun eigen context willen onderzoeken.

Wat mag je verwachten van een inspiratiesessie?

 1. Een ideaal moment voor elke coach, docent, pedagoog, zorgkundige, therapeut en geïnteresseerde volwassen om kennis te maken met een krachtige, verdiepende methodiek voor zelfontwikkeling.
 2. De introductie van een proces dat uitnodigt om van denken naar voelen en willen te evolueren, vooraleer we richting actie gaan.
 3. Een interactieve kennismaking met één van de componenten van het Keuzekompas
 4. Het overzicht van de verdiepende certificatietraining als vervolg op de inspiratiesessies
 5. Uitleg over de domeinen, werkvelden en manieren waarop je met het Keuzekompas® aan de slag kan
 6. Informatie over samenwerkingsmogelijkheden en lidmaatschap van de Keuzekompas community
 7. Een overzicht van de (promo) materialen van het Keuzekompas®
 8. Toekomstvisie voor de methodiek en toepassingen
   

Eerstvolgende sessies:

 • Woensdag 06/10/2021 van 14u tot 17u in de Clemenspoort (Overwale 3, 9000 Gent)
 • Donderdag 07/10/2021 van 19u tot 22u de Coaching Loft (Mechelsesteenweg 138, 2640 Mortsel-Antwerpen)

De investering van een inspiratie-workshop is: 250 EUR, excl. BTW. In deze prijs zit al 100€ voor je opleiding als Keuzekompas-coach® of je steunt een jongere die de middelen niet heeft om een Keuzekompas-traject te ervaren.

 

 

SCHRIJF ME IN