logo kompas

De selectie van coaches wordt getoond op de landkaart met een

TRAJECTEN VOOR JONGEREN
TRAJECTEN IN BEDRIJFSCONTEXT

Marc Bähner
Steenweg 151/11, 3590 Diepenbeek
NL/FR/ENG
Lisbeth Peeters
Hellegatstraat 8, 2870 Puurs
NL
Catherine De Kesel
Adegem-Dorp 23b, 9991 Maldegem
NL
Ann Stockmans
Kampenhoutsebaan 38, 1910 Kampenhout (Berg)
NL
Jessica Labarre
Allée des Freesias, 3/401, 1030 Schaerbeek
FR
Lies Van Oevelen
Onze-Lieve-Vrouwstraat 88, 9120 Beveren-Waas
NL
Hans Claeys
Kloosterstraat 3-5, 8690 Hoogstade-Alveringem
NL
Franciska Devloo
Vinkenlaan 10, 3001 Heverlee
NL/ENG
Shirley Van den Driessche
Noordhoutstraat 20, 9031 Gent (Baarle)
NL
Mieke Vallaeys
Gevaerts-zuid 15, 8730 Beernem
NL
Evelyne Schöller
Rue Georges & Jacques Martinstraat 8, 1150 Bruxelles - Brussel
NL/FR/ENG
Helen Michel
Marialoopsesteenweg 18, 8700 Tielt
NL/ENG
Hendrik Geleyte
Vlierbeekberg 32, 3090 Overijse
NL/FR/ENG
Pierre De Lovinfosse
Chemin des Carriers 36, 1370 Saint-Remy-Geest
FR
An Thys
Diestsesteenweg 52 bus 0201, 3010 Leuven
NL
Veerle Schoefs
Het Hoog 13, 2288 Bouwel
NL
Els Aelbrecht
Rubensveld 13, 1745 Opwijk
NL/FR
Rudi Das
Kraaienstraat 132, 3582 Beringen
NL
Greet Indesteege
Kouterplein 9, 2880 Mariekerke
NL
Elie Naudts
Kollegelaan 17, 8530 Harelbeke
NL
Greta Janssens
Sperwerlaan 8, 2280 Grobbendonk
NL
Pierre Bogojevski
Clos de la Haute Brire, 1, 1380 Ohain
FR
Hadewijch De Winter
Van Praetlei 138, 2170 Merksem
NL
Ingrid De Ryck
Hogeweg 14, 9550 Herzele
NL
Annelies Maes
Vlaanderdal 1 bus 1, 9630 Zwalm
NL
Astrid Alders
Plompaertstraat 20, Diepenbeek
NL
Lieve Jansen
Schermershoek 6, 1730 Asse
NL/FR
Jeanne Akkermans
Martouginlei 11A, 2930 Brasschaat
NL
An Vanhooren
Kloosterstraat 3-5, 8690 Hoogstade-Alveringem
NL
Guy Verloo
Victor van Malderlaan 98, 1700 Dilbeek
NL
Karen Van Garsse
Muizendries 31, 9070 Heusden
NL
Sophie Dedrie
Edmond Thieffrylaan 91, 2640 Mortsel
NL
Marie-Noëlle Jadin
62, Rue de l'Application, 1160 Bruxelles
FR
Kathleen Goethals
Zandstraat 135, 8200 Brugge
NL
Rik De Greef
Dronkenborrestraat 20, 1741 Wambeek (Ternat)
NL/ENG
Veerle Scevenels
Sint-Rochusplein 2, 9051 Gent
NL
Ida Veldeman
Schoolstraat 80, 9860 Gijzenzele
NL
Diane Smets
Diependaalweg 3, 3020 Herent
NL/ENG
Sofie Vuerstaek
Diestsesteenweg 52 bus 0201, 3010 Leuven
NL
Marc De Baets
Gevaerts-Zuid 15, 8730 Beernem
NL
Désirée Willems
Armand Van Langendoncklaan 18, 3191 Hever
NL/ENG
Marleen Daems
Doorn 69, 9700 Oudenaarde
NL
Jongeren & ouders

Welke weg wil je inslaan in je studies? Of na je studies? Of wil je eigelijk wel gaan studeren? Misschien toch eerder op zoek naar werk? Of naar het buitenland? Of waarom niet een eigen zaak beginnen? 

Op dit belangrijke sleutelmoment in jouw leven, staan vele mensen rondom jou klaar met goedbedoelde adviezen. Misschien herken je deze wel:

  • “Doe maar universiteit, dan kun jij toch aan ?” 
  • “Je moet zo hoog mogelijk mikken, je kunt later nog altijd zakken”
  • “Kies zo breed mogelijk, dat laat je alle opties open”
  • “We zijn een familie van zelfstandigen, waarom zou jij geen zelfstandige worden ?”
  • “Wanneer je dergelijke studierichting volgt, zul je later nooit je boterham verdienen”
  • enzovoort.

Maar… Wat wil jij zelf ? Wat wil je echt gaan doen? Met wie? Waarom? Welk pad maak je voor jezelf? Welke keuzes maak je? Wat zit er binnen in jou dat naar buiten wil komen ?
Om het antwoord te vinden op al deze vragen, heb je een goed beeld nodig van jouw sterktes, jouw waarden, jouw dromen, jouw verlangens, jouw ambities, … Kortom, een sterk innerlijk kompas dat jou de richting aanwijst waarin jouw levenspad zich zou kunnen ontplooien.

Laat dit kompas nu net iets zijn dat we niet sterk ontwikkeld hebben op school. Daar heb je misschien vaak gehoord waar je niet goed in bent en waar je aan moet werken. Maar waar ben je zo goed in dat dit misschien de rest van jouw leven zal vullen? Hoe ziet jouw levensproject eruit?

Jouw Keuzekompas® helpt je bij het maken van al deze keuzes. Een geschenk voor het leven!

Wil je zelf aan de slag om een eigen Keuzekompas® te maken? Contacteer één van onze coaches die actief is in jouw buurt
 

Werknemers en zelfstandigen

Als jonge adolescent nemen we veel sleutelbeslissingen die ons leven een bepaalde richting insturen. Vaak duiken een tiental jaren werk en volwassen leven later de eerste twijfels en frustraties op. De gevolgen van die keuzes worden dan voelbaar: ligt de job me wel? Leid ik het leven wel dat ik écht wil? Richt ik me niet téveel op mijn competenties in plaats van te kijken naar mijn interesses? Wie té ver afwijkt van zijn innerlijk kompas, kan in een existentiële crisis belanden.

De Loopbaancheque van de Vlaamse overheid (www.vdab.be/loopbaancheque) maakt het mogelijk om, samen met een loopbaancoach, te onderzoeken wat je écht boeit en wat jouw persoonlijke loopbaandoelen zijn. Vaak weet je innerlijk wel wat je wilt, maar heb je daar de voeling wat mee verloren. We zijn te veel geoefend in rationeel denken, en te weinig in aanvoelen…

My Future Works is onze partner voor loopbaancoaching. De coaches van My future Works werken immers vanuit dezelfde kaders. Via www.myfutureworks.be vind je zeker een loopbaancoach bij jou in de buurt.

Bedrijven

-Wil je meer zelfsturing binnen jouw organisatie?

Organisaties beseffen dat de “command & control” organisatiemodellen die gisteren nog efficiënt bleken, een rem zijn op toekomstige macro-economische uitdagingen. Daarom wordt er vandaag volop geëxperimenteerd met nieuwe organisatievormen, die vertrekken vanuit vertrouwen, loslaten, zelfsturing, enz. Als de duidelijke kaders wegvallen, moeten mensen echter kunnen terugvallen op een sterk innerlijk kompas, dat afgestemd wordt op het kompas van de organisatie. Laat dit innerlijk kompas nu net iets zijn dat we niet echt sterk hebben ontwikkeld tijdens onze opvoeding. Het Keuzekompas® vult die leemte in. Door ons bewust te zijn van onze sterktes, waarden, doelen en ambities, kunnen we beter navigeren in een zelfsturende en geconnecteerde wereld. 

-Wil je investeren in de veerkracht van jouw medewerkers?

De complexiteit van onze organisaties en onze wereld maakt het werk er niet eenvoudiger op. Voor veel mensen raakt het vat stilaan vol, en loert stress en burn out om de hoek. De mate waarin mensen veerkrachtig omgaan met deze druk wordt mede bepaald door de mate waarin zij contact kunnen maken met hun intern kompas. Dit kompas helpt hen immers om keuzes te maken rond wat wel en wat niet heilzaam is voor hen, en om waar nodig grenzen te stellen. Het Keuzekompas® is het eerste instrument op de Belgische markt dat mensen helpt om op een bewuste manier keuzes te maken vanuit hun intern kompas.  Het is dan ook uitermate geschikt als preventietool in stress- en burnout programma’s. 

-Welke keuzes wil je maken rond leren en ontwikkelen?

Onze wereld verschuift, van een lineaire naar een geconnecteerde wereld. Informatie is overal. Voorspelbaarheid is passé. 60% van de beroepen die we nu kennen, zullen binnen 20 jaar niet langer bestaan. 100 000 leerlingen volgen momenteel een studierichting die op de arbeidsmarkt niet langer relevant is. Omwentelingen in de wereld gebeuren met de snelheid van het licht. Digitaal is het nieuwe normaal. Leren gebeurt in de cloud. Hiërarchie wordt vervangen door zelfsturing.
Leren en ontwikkelen zijn de kern van wendbare organisaties. Het Keuzekompas® helpt jouw medewerkers om een duurzaam persoonlijk ontwikkelingsplan te maken dat aansluit bij hun sterktes, hun waarden en ambities. Het geeft aan welke zuurstof nodig is om hun potentieel te ontwikkelen tot op Olympische hoogte. Het maakt de jaarlijkse functioneringsgesprekken zoveel rijker, omdat de leer- en ontwikkelpistes die daar besproken worden, van binnenuit komen. 

-Waarom doen mensen de dingen die ze doen?

Hoe komt het dat sommige mensen fluitend naar het werk gaan, terwijl anderen de minuten aftellen en zich om 17:00u naar de prikklok reppen ? Wat is het verschil tussen motivatie en moetivatie ? Doen mensen een job die aansluit bij hun persoonlijke ambities, dromen en verlangens, of doen zij enkel de dingen “omdat het moet “? Het Keuzekompas® legt de kern van persoonlijke motivatie bloot. Waarom doen mensen de dingen die ze doen ? Wanneer we het daarover kunnen hebben krijgt het werk plots een ander perspectief. Wanneer we in dialoog gaan over wat ons écht beweegt, ontstaan er authentieke verbindingen tussen mensen, waarbij we samen bouwen aan een gemeenschappelijk doel waar we met z’n allen in geloven.  

-Wil je jouw teams en organisatie bouwen rond werkplezier en flow?

Stel dat collega’s binnen een team met elkaar zouden delen welke hun sterktes zijn, in welke omgevingen zij echt tot bloei komen, wat hen motiveert en bezighoudt. Stel dat de teams vervolgens het werk zo zouden organiseren dat de teamleden méér konden doen van waar ze echt warm van worden. Wat zou dat betekenen voor werkplezier en flow ? Wat zou het effect zijn op de resultaten van het team ? Het Keuzekompas® wordt vaak ingezet als teamontwikkelingsinstrument. Het is een ideale individuele voorbereiding voor een teaminterventie die gefocust is op werkorganisatie, interne afstemming, werkplezier én resultaten. 

Wil je binnen jouw organisatie aan de slag met het Keuzekompas®?

Contacteer één van onze coaches in jouw regio die actief en beslagen is in het begeleiden van bedrijfstrajecten. Of laat jouw contactgegevens na via het contactformulier.

 

Coaches

De methodiek ‘Keuzekompas’® is een gedeponeerd merk. Het is eigendom en wordt beheerd door The Future Generation CVBA (www.thefuturegeneration.nu). Het Keuzekompas® is gebaseerd op de wetenschappelijke inzichten van de Positieve Psychologie, Appreciative Inquiry, Krachtgericht Coachen en de Zelfdeterminatietheorie.

De fundamenten van het Keuzekompas®

 

Het Keuzekompas® is uniek in België! Het is de eerste inside-out tool die mensen helpt om die dingen, die er voor hen echt toe doen, op een rijtje te zetten wanneer belangrijke levenskeuzes zich aandienen. The Future Generation CVBA werkt samen met de Universiteit Gent, faculteit Ontwikkelingspsychologie, om de methodiek verder te verfijnen.

Wil je als coach graag met deze methodiek aan de slag? Informeer naar onze samenwerkingsmodaliteiten via: elie.naudts@thefuturegeneration.nu.

Vooraleer je als licentiehouder van het Keuzekompas® aan de slag gaat, voorzien we een intensieve opleiding waarin je alles leert over hoe je individuen concreet kunt ondersteunen in hun Keuzekompas®-traject. Je ervaart tijdens de opleiding wat het is om zelf een Keuzekompas® traject te doorlopen. Door deze ervaring zal je beter in staat zijn coachees op weg te helpen.