Inspiratiesessie Keuzekompas

Tweedaagse Keuzekompas

Bestelling toolbox

logo kompas

Keuzekompas® Inspiratiesessie UITNODIGING

Waarom een Keuzekompas®?

Onze wereld verschuift, van een lineaire naar een geconnecteerde wereld. Informatie is overal. Voorspelbaarheid is passé. 60% van de beroepen die we nu kennen, zullen binnen 20 jaar niet langer bestaan. 100 000 leerlingen volgen momenteel een studierichting die op de arbeidsmarkt niet langer relevant is. Omwentelingen in de wereld gebeuren met de snelheid van het licht. Digitaal is het nieuwe normaal. Leren gebeurt in de cloud. Hiërarchie wordt vervangen door zelfsturing.

Hoe groeien en ontwikkelen we in dit nieuwe wereldbeeld ? Hoe maken we keuzes in deze complexe realiteit ? Door méér te doen van waar we goed in zijn en plezier aan beleven, en door onze uniciteit te verbinden met die van anderen. Door ons netwerk uit te breiden en te versterken. Door te werken vanuit vertrouwen en innerlijk weten …

En wat is jouw kompas bij je reis door deze geconnecteerde wereld ? Wat wil je écht gaan doen ? Met wie ? Waarom ? Welk pad maak je voor jezelf ? Welke keuzes maak je ?

Hiervoor heb je een sterk innerlijk kompas nodig. Daarom ontwikkelden we het Keuzekompas®, jouw gids is bij het maken van dagelijkse keuzes. Het is bij wijze van spreken jouw hoogstpersoonlijke “handleiding”. Het is een overzicht van:

 • jouw waarden;
 • Jouw energiebronnen;
 • Jouw dromen of doelen;
 • De dingen waar je meer wil mee doen of net niet;
 • De omgevingen die voor jou kloppen of net niet

Jongeren gebruiken het kompas om leerkeuzes te maken; volwassenen zetten het in bij job- of loopbaankeuzes. Maar ook persoonlijke keuzes rond bv relatievorming of levensinvulling krijgen richting dankzij een helder Keuzekompas®. Het versterkt ook jouw veerkracht; het helpt je rechtop te staan wanneer het leven jou een slag uitdeelt.

Laat dit kompas nu net iets zijn dat we niet echt sterk hebben ontwikkeld in onze wereld. Op scholen vertellen we onze kinderen vaak waar ze niet goed in zijn en waar ze moeten aan werken. Maar waar zijn ze zo goed in dat dit misschien de rest van hun leven zal vullen ? Media vertellen ons wat we moeten denken, kopen, vrezen, … Maar wat willen we zelf ? Bedrijven hebben de organisatiedoelen, functiebeschrijvingen en bedrijfsstrategieën netjes uitgedacht, maar hoe past dat bij wat je zelf in de wereld wil zetten ? …

Inspiratiesessie over het Keuzekompas®

Het Keuzekompas®. is een zeer geschikt instrument om:

 • Het zelfsturend vermogen van mensen in organisaties te verhogen
 • Jongeren te helpen bij het maken van authentieke studie- en levenskeuzes
 • De veerkracht van mensen te versterken
 • Andere keuzes te maken rond leren en ontwikkelen
 • “Moetivatie” te vervangen door motivatie
 • Teams te bouwen rond werkplezier en flow

Wij organiseren regelmatig inspiratiesessies voor alle geïnteresseerden die meer willen leren over de (methodologische) grondslagen van het Keuzekompas® en die de toepasbaarheid ervan in hun eigen context willen onderzoeken.

Eerstvolgende sessies:
(*) 13/02/2020 13:30-17:00 te Antwerpen (Prins Boudewijnlaan 355, 2610 Wilrijk - 2de verdieping)

De kostprijs van een informatiesessie is: 250 EUR, excl. BTW voor zelfstandigen en bedrijven. Particulieren en non-profit organisaties betalen 100 EUR, excl. BTW.  The Future Generation CVBA is erkend voor de KMO-Portefeuille. U kunt dus voor deze opleiding de KMO-portefeuille inzetten als u voldoet aan de voorwaarden.

SCHRIJF ME IN